Overview Features Coding Performance Forum Downloads Products OrderV4 Contact

Welcome to the Apollo Forum

This forum is for people interested in the APOLLO CPU.
Please read the forum usage manual.



All TopicsNewsPerformanceGamesDemosApolloVampireAROSWorkbenchATARIReleases
Questions and Answers for AMIGA Workbench or Coffin

Vampire 500 V2+ With 2mb Agnus/megachip

Angelo C

Posts 14
17 Nov 2022 01:25


Gunnar and team,

I am reporting the following issue...

My system:

A2000, OS 3.2.1, V500 v2+, megachip with Agnus 8375 NTSC version (318069-11), Gold 2.16. Buddha IDE (for my cd-rom)

WHDLoad games have 'jittery/jumpy' mouse movement. I can see this in numerous games. Dungeon Master for one.

I re-flashed with Gold 2.14 and 2.15, the same issue exists.

After replacing the megachip with the original 1mb Agnus, all is fine.

The issue doesn't seem to be targeted towards 3.2.1 because it exists with Coffin as well.



Gunnar von Boehn
(Apollo Team Member)
Posts 5958
17 Nov 2022 06:22


Angelo C wrote:

After replacing the megachip with the original 1mb Agnus, all is fine.

I understand that you have a problem with this NTSC AGNUS.
And that the problem is gone when you use the original AGNUS.

Do you have the problem also without any accelerator?
What if you remove the Accelerator and run the WHDLOAD games?



Angelo C

Posts 14
17 Nov 2022 12:21


Gunnar,

I should have tried that. Apologies for not thinking about it.
I'll get to it on the weekend and post an update.




Angelo C

Posts 14
19 Nov 2022 21:09


Gunnar,

I don't currently have a spare 68000 processor to replace the vampire with.

I do have a spare Pistorm. With the Pistorm, the issue persists.
So it seems it is a WHDLoad compatibility problem.

You can ignore the issue. I'll raise it with the WHDLoad team.

Thank-you.
 



posts 4