Overview Features Instructions Performance Forum Downloads Products Reseller Contact

Welcome to the Apollo Forum

This forum is for people interested in the APOLLO CPU.
Please read the forum usage manual.
VISIT APOLLO IRC CHANNEL



All TopicsNewsPerformanceGamesDemosApolloVampireCoffinReleasesLogin
Questions and Answers for Coffin AMIGA OS

16:9 Screen Modes Blurry In Coffin?

Tony Day

Posts 58
02 Aug 2019 22:13


hi. im trying to get coffin os to display a screen size of 1280x720p for my 16:9 monitor. i had no trouble doing this on my os3.9 install.
in coffin i get a perfectly sharp image when in 1280x800 16:10 but it has boarders either side. 720p is blurry for some reason.

Does anyone know whats happening?
thanks
Tony


Niclas A
(Apollo Team Member)
Posts 204
03 Aug 2019 09:34


Tony Day wrote:

hi. im trying to get coffin os to display a screen size of 1280x720p for my 16:9 monitor. i had no trouble doing this on my os3.9 install.
  in coffin i get a perfectly sharp image when in 1280x800 16:10 but it has boarders either side. 720p is blurry for some reason.
 
  Does anyone know whats happening?
  thanks
  Tony

Sounds like the sceen scaler kicks in.
What is the native resolution of the screen?



Tony Day

Posts 58
03 Aug 2019 14:39


its a Samsung syncmaster p2770. 1920x1080p


Niclas A
(Apollo Team Member)
Posts 204
03 Aug 2019 22:43


Try a 960*540 res.


Pat 3657

Posts 27
05 Aug 2019 11:02


Tony Day wrote:

hi. im trying to get coffin os to display a screen size of 1280x720p for my 16:9 monitor. i had no trouble doing this on my os3.9 install.
  in coffin i get a perfectly sharp image when in 1280x800 16:10 but it has boarders either side. 720p is blurry for some reason.
 
  Does anyone know whats happening?
  thanks
  Tony

You may try tweaking the resolution in P96Mode. As you had no problems with your OS3.9 install, you should use the same settings for this resolution in coffin aswell. My best guess: rise the refresh rate beyond 60 Hz.
Some computer displays switch to "TV mode" with certain tv-like resolutions. Borders get cut off and a sharpness/de-interlace filter messes with the image (anti-aliasing and auras around text).



Tony Day

Posts 58
13 Aug 2019 22:17


thanks that worked... i had to turn up the clock rate to get rid of blurriness. btw. now that i have it in 720p i loose both my docks... they are obviously out of sight but i cant seem to move them . do you know how to move the docks? thanks


Pat 3657

Posts 27
15 Aug 2019 01:09


that's weird, the docks should snap to the bottom border automatically with any resolution.
Did you try rebooting your Amiga?
Imagine a tech support voice with a bad accent when reading that question ;)
The dock settings can be found under Prefs/ToolsManager.

posts 7