Overview Features Instructions Performance Forum Downloads Products Reseller Contact

Welcome to the Apollo Forum

This forum is for people interested in the APOLLO CPU.
Please read the forum usage manual.
VISIT APOLLO IRC CHANNEL



All TopicsNewsPerformanceGamesApolloVampireReleases
Documentation about the Vampire hardware

Vampire Compatible Hardwarepage  1 2 3 4 5 6 7 

Philippe Flype

Posts 164
04 Apr 2016 12:04


Here is a list of hardwares that are reported compatibles with the Vampire V600 V2-128 by team members and users.
   
   

    - A604n Memory Expansion (including RTC module)
    - A604n Clockport + Subway USB
    - A604n Clockport + RapidRoad USB
    - A604n Clockport + Delfina Sound Card
    - Kipper2K ChipRam expansion + Clock
    - AlfaData ChipRam expansion + Clock
    - Indivision ECS (Graffiti not tested)
    - PCMCIA CompactFlash adapters
    - PCMCIA EtherLink III
    - PCMCIA NetGear FA411
    - PCMCIA NetGear MA401 Wifi
    - PCMCIA Orinoco Gold Wifi
    - PARALLEL PlipBox
    - PARALLEL MAS-Player
    - PS/2 Micromys Mouse adapter
    - PS/2 Cocolino Mouse adapter
    - PS/2 Kipper2K Keyboard adapter
    - “Tom” USB mouse adapter
    - Rys MKII USB adapter
    - AmigaKit CF-IDE adapter
    - Cheap eBay CF-IDE adapters
    - Kipper2K CF-IDE adapter
   

    Feel free to report more, it helps everybody.


Roman S.

Posts 92
06 Apr 2016 06:35


There is a gossip floating around, that Indivision ECS is not compatible:

"One thing i need to mention is that the Vampire uses the same register that the Indivision ECS uses so you cannot use the Indivision ECS with the Vampire."


Claudio Guglielmotti
(Apollo Team Member)
Posts 136
06 Apr 2016 07:33


You can't use the graffiti emulation of your indivision.
It is not a big issue because the vampire is also a graphic board...
 
Now that I think, You do not need the indivision because our RTG screen do not interlaces...


Kymon Zonias

Posts 4
06 Apr 2016 08:39


2x Indivision ECS in DualScreenMode work great here.


Michael AMike

Posts 5
06 Apr 2016 15:56


So, I can use the Indivision for the Amiga chipset graphic? That would be great for the old games. Now I use a TFT for the Vampire and a 1084 for the Amiga signal.


Simo Koivukoski
(Apollo Team Member)
Posts 189
08 May 2016 12:09


A603 Clockport + RapidRoad USB tested to work: EXTERNAL LINK


Marcus Gerards

Posts 50
09 May 2016 22:08


Philippe Flype wrote:

Here is a list of hardwares that are reported compatibles with the Vampire V600 V2-128 by team members and users.

Is there also a list of hardware that's been reported *not* to work with Vampire?

NetGear FA411 freezes my machine at high transfer rates.

I'd also suggest to add the driver & version used with the expansion (e.g. "CNet 1.9 020" for Ethernet-cards).


Philippe Flype

Posts 164
10 May 2016 13:56


No hardware has been reported as NON-working yet.
Many tests have been done by team and users but we
fail to find something not working.

An enhanced compatibility list can be / will be available in the future Wiki.


Marcus Gerards

Posts 50
11 May 2016 10:50


Philippe Flype wrote:

No hardware has been reported as NON-working yet.
  Many tests have been done by team and users but we
  fail to find something not working.

Philippe, I'm not trying to diminish your excellent work here, but your statement is not exactly true. See my thread about networking problems (and I'm not the only case with an V1.5 A600).

It's really frustrating if your configuration does not work and all you get back is a "works for us, see video"-attitude.



John William

Posts 153
11 May 2016 17:33


Marcus Gerards wrote:

Philippe Flype wrote:

  No hardware has been reported as NON-working yet.
  Many tests have been done by team and users but we
  fail to find something not working.
 

 
  Philippe, I'm not trying to diminish your excellent work here, but your statement is not exactly true. See my thread about networking problems (and I'm not the only case with an V1.5 A600).
 
  It's really frustrating if your configuration does not work and all you get back is a "works for us, see video"-attitude.
 

But Marcus...it works for them. Did you see their videos?



Marcus Gerards

Posts 50
11 May 2016 18:55


John William wrote:

  But Marcus...it works for them. Did you see their videos?

And what would be the conclusion? "Works for team, but not for users"? ;-)


Philippe Flype

Posts 164
11 May 2016 20:56


Hi Marcus,
 
No problem, i just replied to your question that was "Is there also a list of hardware that's been reported *not* to work with Vampire?"
 
And as an answer i just told kindly that there is no hardware that was reported to *not* work.
 
I should have replied, not YET. I of course understand you have a issue, and so this could be issue in core.
 
There is no bad attitude, only maybe misunderstandings.
 
I hope we will find the reason for this issue (software, softcore, hardware ?).
 
The good thing to do is to test your device with a older core, maybe with SILVER2 or SILVER3 because this device has been reported to work in the past. So maybe you are in front of a regression.


Philippe Flype

Posts 164
11 May 2016 21:24


Someone in team have same device, we will inquire, disasm the driver if needed.

Exact version reported here is CNet 1.9 020 - we will look at it.

Last test done by team was on a test-only internal core "V3_3203_x11" which was an intermediate between SILVER5 and SILVER3a core.

EXTERNAL LINK 

Marcus, could you retry with SILVER3a core ?

EXTERNAL LINK


Marcus Gerards

Posts 50
11 May 2016 22:15


Philippe Flype wrote:

    There is no bad attitude, only maybe misunderstandings.
   

   
    Exactly - this would never hapepn face to face. No offense taken.:)
   
   

    I hope we will find the reason for this issue (software, softcore, hardware ?).
   

   
    We will. And it currently looks like it's software, because:
   
   
   
 
    The good thing to do is to test your device with a older core, maybe with SILVER2 or SILVER3 because this device has been reported to work in the past. So maybe you are in front of a regression.
   

   
    I did run tests with Silver3 before (freezes), but not with Silver2. So I followed your suggestion, flashed SILVER2, et voila - Netgear FA411 is suddenly stable with downloads, while CNet CN40 still freezes.
   
    Next test: copy file from SMBFS-share to a FTP server. We get 1,7MByte/s here (up- and download combined) and now the FA411 freezes again after two successful transfers.
   
    I'd say cnet.device is buggy and the faster the Vampire core gets / the higher the IOPS are, the higher the chance to trigger those bugs.
   
    I'll copy those findings to the network thread. Thanks Philippe!


Marcus Gerards

Posts 50
11 May 2016 22:22


Philippe Flype wrote:

  Someone in team have same device, we will inquire, disasm the driver if needed.
 

 
  Not necessary to dissamble it - the source is on Aminet.
 
 
 

    Marcus, could you retry with SILVER3a core ?
 

 
  Same as with Silver5. More results - see my post above. Your reply came too quickly. :)
 


Marcus Gerards

Posts 50
16 May 2016 09:38


Now tested successfully here with SILVER6:

PCMCIA Netgear FA411
PCMCIA Cnet CN40
PCMCIA 3Com Etherlink III
PCMCIA Linksys WPC11 wireless
USB ASIX 88772B NIC


Philippe Flype

Posts 164
16 May 2016 10:33


:)


Roman S.

Posts 92
19 Dec 2016 19:51


One question - is there any chance that the A1200 clockport splitter (it connects to the Kickstart socket) will work with Vampire 1200?


Gunnar von Boehn
(Apollo Team Member)
Posts 2661
19 Dec 2016 20:41


Roman S. wrote:

One question - is there any chance that the A1200 clockport splitter (it connects to the Kickstart socket) will work with Vampire 1200?

What would you use this for?


Roman S.

Posts 92
19 Dec 2016 21:05


For example to connect both the RTC module and the USB controller at the same time.

posts 121page  1 2 3 4 5 6 7