Overview Features Coding Performance Forum Downloads Products OrderV4 Contact

Welcome to the Apollo Forum

This forum is for people interested in the APOLLO CPU.
Please read the forum usage manual.



All TopicsNewsPerformanceGamesDemosApolloVampireAROSWorkbenchATARIReleases
Documentation about the Vampire hardware

Cannot Reset A600 With Vampire V2

Tygre Chingu

Posts 23
26 May 2021 20:10


Hi all!

I have the problem that my A600+V2 freezes after a reset (command reboot or others). It's not the end of the world but it's annoying: I can only switch it on/off...

With many help (thanks Blackices77 and others!), I pinpointed the problem: it happens only when I use a P96 RTG screen mode: it doesn't happen when using a regular PAL screen mode.

The freeze doesn't (seem to) depend on the OS (tried "by hand" with nothing but the monitor and IPrefs and LoadWB and tried with the full CoffinOS r55), the core version (tried 2.10, 2.11, and 2.12), the SAGA Drivers (tried 0.14, 1.0, 1.4.2, 1.5.2, 1.7.1, 2.4.1, and 2.6.1)...

(Yes, that's a lot of combinations... and as many powering on/off my Amiga :grin:)

My card is an "old" Kipper2K V2...

With whom in the Apollo Team could I try to solve this problem?

Thanks in advance!
Tygre


Tygre Chingu

Posts 23
29 May 2021 00:10


Hi!

Some more experiments show that it's only when I reboot in a P96 RTG screen mode that my Amiga freezes: if I change screen mode to PAL *before* rebooting, it reboots fine...

What in P96 RTG screen modes could cause my Vampire to "freeze"?

Please help :-)
Tygre


Simo Koivukoski
(Apollo Team Member)
Posts 601
29 May 2021 08:56


Unfortunately I don't have a solution to the problem but I am curious if this utility works for you from the RTG: EXTERNAL LINK


Sean Sk

Posts 464
29 May 2021 15:39


Hi Tygre,

Do you have any additional hardware addons for your A600 besides the Vampire?


Tygre Chingu

Posts 23
08 Jun 2021 16:22


Hi Simo and thank you!!!

Simo Koivukoski wrote:

Unfortunately I don't have a solution to the problem but I am curious if this utility works for you from the RTG: EXTERNAL LINK 

This works for me! I can now reset my Amiga, yeah! :-)

So it could be that I have the same bug... maybe I should try to change the ROM in my Vampire?

Take care!


Tygre Chingu

Posts 23
08 Jun 2021 16:23


Hi Sean!

sean sk wrote:

Hi Tygre,
 
  Do you have any additional hardware addons for your A600 besides the Vampire?

Besides the Vampire, I have a Arananet for Ethernet connection but nothing else. I also tried without the Arananet, but I had the same problem :-\

Take care!
Tygre


Tygre Chingu

Posts 23
13 Mar 2022 15:23


Hi Sean and Simo!

Sorry for reviving this thread after such a long time :-)

Would you have any idea of why the SafeReset program works but not the keyboard combination? What could be the different between the software and the hardware reset?

Cheers!


Peter Heginbotham

Posts 213
13 Mar 2022 21:22


I had a similar issue with my Amiga 600 running Coffin OS, I narrowed it down to the coffin.rom loaded in the startup-sequence.


Tygre Chingu

Posts 23
14 Mar 2022 19:32


Hi Peter!

And how did you solve it? Can we boot CoffinOS without its own (?) ROM?

Cheers!


Peter Heginbotham

Posts 213
14 Mar 2022 20:43


Tygre Chingu wrote:

Hi Peter!
 
  And how did you solve it? Can we boot CoffinOS without its own (?) ROM?
 
  Cheers!

I flashed vampire v2 to the latest core (2.15)
Edited startup-sequence by commented the coffin.rom




Tygre Chingu

Posts 23
15 Mar 2022 03:36


PS. Actually, I don't see where/how is the DEVS:Kickstarts/Coffin.rom or DEVS:Kickstarts/Coffin_standard.rom used... My Startup-Sequence starts with VampireMap DEVS:Kickstarts/Kick47400.A1200.

But WhichAmiga reports Kickstart 47.96, which is for 3.2... which I don't recall ever installing :-\ I can't even find this ROM (which I bought) on my A600...

Maybe I should use the Coffin.rom? Or a A600 3.1 ROM? How should I do that?

Thanks in advance!
Tygre


Tygre Chingu

Posts 23
15 Mar 2022 15:55


PPS. Okay, that was my bad: I have given the wrong name to the Kickstart 3.2 file. I was indeed using C:VampireMap to use the Kickstart 3.2. Now I commented out this line in my Startup-Sequence and fall back to the original Kickstart 3.9 of my A600.
 
  However, the "reset" problem is still there. It's slightly different though: with 3.2, the Amiga would reset but not reboot (stuck on the Vampire splash screen) while with 3.9, the Amiga just freezes still showing the current screen.


Tygre Chingu

Posts 23
29 Mar 2022 22:11


Hi all!

Could anyone help me with my "reset" problem? Maybe some hints at what I could look?

Thanks!
Tygre


Andrew Miller

Posts 352
30 Mar 2022 06:24


Have you confirmed the three keys are working? Does it reset ok without the vampire installed?


Tygre Chingu

Posts 23
14 Apr 2022 20:43


Hi!

AFAIK, the reset via keys worked before installing the Vampire. I could try removing the Vampire but I don't want to damage anything: is there a safe way to remove a Vampire? Currently, it's very strongly connected on the CPU.

Thanks in advance!
Tygre


Gunnar von Boehn
(Apollo Team Member)
Posts 5730
15 Apr 2022 07:43


I would propose that you flash the Kick to the card.
What OS is running on your CF?
Do you have the same problems with Coffin?
Do you have any extra types of system patches installed?

posts 16