Overview Features Instructions Performance Forum Downloads Products Reseller Contact

Welcome to the Apollo Forum

This forum is for people interested in the APOLLO CPU.
Please read the forum usage manual.
VISIT APOLLO IRC CHANNEL



All TopicsNewsPerformanceGamesDemosApolloVampireCoffinReleases
Documentation about the Vampire hardware

Backdrop Picture Troubles

Marcel Smeding

Posts 13
07 Mar 2019 16:32


I don;t know if it's related to the vampire or i'm just missing something, but i have a problem with backdrop pictures.

I'm trying to set up a OS3.1 system on my A500 with memory expansion and the vampire accelerator. Everything is working well so far, exept when i try to ad a backdrop picture.
Doesn't matter what kind of backdrop jpg or gif or bmp, with every picture i try my A500 freezes.

I have added the jpg, gif and bmp datasets from OS3.9



Adam A

Posts 17
07 Mar 2019 18:37


see if the problem happens with your 68000 cpu, if it does, then its not vampire related


Allan Versaevel

Posts 52
07 Mar 2019 18:55


I would also check your JPEG or JFIF data types. Even try alternates, paying attention to 68000 and other variants. Try 68020 versions vs. 68040 or 68060 (Sys:Devs/Datatypes)

Also make sure you are using the OS default picture.datatype in Classes/Datatypes


Vojin Vidanovic

Posts 819
08 Mar 2019 00:32


marcel smeding wrote:

 
  I have added the jpg, gif and bmp datasets from OS3.9
 
 

 
  Try a jfif EXTERNAL LINK  or some other "clean" datatypes. 040 versions usually work best with Vamp.


Gunnar von Boehn
(Apollo Team Member)
Posts 3599
08 Mar 2019 09:34


setting up AMIGA OS with all drivers and datatypes from Aminet is a lot of work.

Did you try COFFIN?
Coffin saves you all this work


Marcel Smeding

Posts 13
08 Mar 2019 13:53


Yes i do have coffin, it's on my other CF-card. Just plug in and play, but it's more for my learing experience, that i'm trying to setup my own OS.


Marcel Smeding

Posts 13
08 Mar 2019 13:59


Allan Versaevel wrote:

I would also check your JPEG or JFIF data types. Even try alternates, paying attention to 68000 and other variants. Try 68020 versions vs. 68040 or 68060 (Sys:Devs/Datatypes)
 
  Also make sure you are using the OS default picture.datatype in Classes/Datatypes

thanks i'll have a look.

posts 7