Overview Features Instructions Performance Forum Downloads Products Reseller Contact

Welcome to the Apollo Forum

This forum is for people interested in the APOLLO CPU.
Please read the forum usage manual.
VISIT APOLLO IRC CHANNEL



All TopicsNewsPerformanceGamesDemosApolloVampireCoffinReleases
Documentation about the Vampire hardware

Vampire HDMI B/W Output

Roger Simons

Posts 11
13 May 2018 13:27


Hi all,
 
  I just received my Vampire 600 V2 and I am basically using this guide EXTERNAL LINK to install AOS.
 
  This installation does give me some problems, so I installed an basic OS39 BB1, BB2, picasso and sagadriver, but same issue.
 
  In WINUAE everuthing seems to work fine, but when transferring the CF to the amiga I end up with a black and white screen on the HDMI output. On the normal CRT screen I have colors.
 
  Even the vampire bootscreen is in B/W, but I'm not sure if that is normal. The previvious core logo was red (v2.5). Now V2.9 logo is b/w.
 
  Mousepointer is in red.
 
  Any ideas?
 
  thnx
 


Roy Gillotti

Posts 169
13 May 2018 13:32


Roger Simons wrote:

Hi all,
 
  I just received my Vampire 600 V2 and I am basically using this guide EXTERNAL LINK to install AOS.
 
  This installation does give me some problems, so I installed an basic OS39 BB1, BB2, picasso and sagadriver, but same issue.
 
  In WINUAE everuthing seems to work fine, but when transferring the CF to the amiga I end up with a black and white screen on the HDMI output. On the normal CRT screen I have colors.
 
  Even the vampire bootscreen is in B/W, but I'm not sure if that is normal. The previvious core logo was red (v2.5). Now V2.9 logo is b/w.
 
  Using an HDMI to DVI converter btw.
 
  Any ideas?
 
  thnx
 

Need to register your vampire card, EXTERNAL LINK 
Then unfortunately wait for another core update, it's done often to pick up new numbers.



Roger Simons

Posts 11
13 May 2018 13:48


Say what?
 
  Why is that not in the manual? I have been working on this for hours.

Glad I asked :-)


Roy Gillotti

Posts 169
13 May 2018 13:50


Roger Simons wrote:

Say what?
 
  Why is that not in the manual? I have been working on this for hours.

Yours came with a manual?


Roger Simons

Posts 11
13 May 2018 13:52


Yes it did. Came in a small box, with the vampire logo and a tiny manual.


Roy Gillotti

Posts 169
13 May 2018 13:55


Roger Simons wrote:

  Yes it did. Came in a small box, with the vampire logo and a tiny manual.
 

  Well it's likely printed then before this became a thing, I don't know the full story, but what I gathered essentially someone stole the vampire designs and threatened to make knockoffs. So this registration process ended up being needed.


Roger Simons

Posts 11
13 May 2018 13:58


Yeah, I read about the stealing of the designs. I just registered the vampire. So now I have to wait for an updated core?

haha, ok, the vampire serial tool tells me to "not forget to register"


Roy Gillotti

Posts 169
13 May 2018 14:01


Roger Simons wrote:

Yeah, I read about the stealing of the designs. I just registered the vampire. So now I have to wait for an updated core?
 
  haha, ok, the vampire serial tool tells me to "not forget to register"

Yeah unfortunately, but there is someone that periodically makes small updates to pick up new numbers. It's possible to maybe harass the IRC channel to see if you can expedite it.


Roger Simons

Posts 11
13 May 2018 14:08


Popped a question in the IRC. See what happens. Anyway, I can start finetuning my installation now that I know this is not an issue.

thnx!


Igor Majstorovic
(Apollo Team Member)
Posts 236
13 May 2018 19:12


We should add that info to the printed manual it seems.
I was thinking that people don't even read those manuals those days but looking on the forums or somewhere like that what needs to be done. Ok point taken.


Sean Sk

Posts 113
14 May 2018 05:04


Is it possible to add the serial numbers of the cards to the core firmware as they come from the factory and prior to being sold? Would save customers from having to register cause I'm sure many still haven't done so yet. Plus it would also mean not having to release as many incremental updates and customers not having to wait for their serial numbers to be included.


Igor Majstorovic
(Apollo Team Member)
Posts 236
14 May 2018 09:46


That's not possible.
Getting serial number is possible only after testings the card.


Roger Simons

Posts 11
14 May 2018 12:37


Hello Igor,

I did read the manual :-)

Anyway, it looks like the registration proces is not mandatory. Only after using the serialnumber extraction tool it became clear to me that it is obligatory.

I would change that and make it a little more promeninet. Or I am the only one that missed it :-)


Martin Soerensen

Posts 190
14 May 2018 13:34


Roger Simons wrote:
Anyway, it looks like the registration proces is not mandatory. Only after using the serialnumber extraction tool it became clear to me that it is obligatory.

It is not mandatory to register the card if you can live with black and white video. It is kinda retro. :-)
Perhaps the boot screen could have a little message saying that you need to register to enable colors. Then most people should see it, no matter if they have read the manual or followed the forums/IRC.


Roger Simons

Posts 11
17 May 2018 20:15


It's working now! Thanks!


Rene S

Posts 2
18 May 2018 09:02


Roger Simons wrote:

It's working now! Thanks!

You have colors over HDMI? Your serial is included at 2.9 after this short time?
Im asking because im waiting for including my serial too.


Roger Simons

Posts 11
18 May 2018 17:55


Rene S wrote:

Roger Simons wrote:

  It's working now! Thanks!
 

 
  You have colors over HDMI? Your serial is included at 2.9 after this short time?
  Im asking because im waiting for including my serial too.

  Yup. There was an update pretty fast after I asked at the irc channel. 2.9.4 if I remember correctly.


Rene S

Posts 2
19 May 2018 09:27


Hi, my serial was included in the newest build 5115 from the donwload section.
So if anyone reads this, the updates are made weekly.
Dont be confused, if the build date is rather old.
My registration was on 12th of may and the working(newest) build is from 10th of may.
Hope this helps anyone.

posts 18