Overview Features Instructions Performance Forum Downloads Products OrderV4 Reseller Contact

Welcome to the Apollo Forum

This forum is for people interested in the APOLLO CPU.
Please read the forum usage manual.



All TopicsNewsPerformanceGamesDemosApolloVampireAROSWorkbenchATARIReleases
Running Games and Apps.

Gunship

Erik Roy

Posts 11
12 May 2020 10:34


Hi i have problem running gunship from Whd load the graphics corrrups, anyone Got a idea how to get this game running, have tried kick 1.3 using maprom, same problem.


Gunnar von Boehn
(Apollo Team Member)
Posts 4791
12 May 2020 11:39


Gunship works fine for me using Coffin and WHDLOAD.
I can not reproduce your problem.

Erik, can you please give more information?
What WB do you use?

 


Markus Klotzberg

Posts 10
15 May 2020 11:59


I got Problems too with Gunship, not Gunship 2000, the old one. On an V500 V2 in an A2000.

When you start the Engine with F1/2 there is missing Sound and the game freezes.
But this seems not to be a Problem with Vampire. Same happens on my A4000 with CS MKII (128mb) and my stock A3000 with 16MB Fastram OnBoard. Seems to be a Problem with Fastram.
EXPChip help a Little bit - i can start, fly around but crashes after some seconds.
Only on my A1200 with Blizzard 1230IV is Gunship working with Fastram.


Erik Roy

Posts 11
22 May 2020 16:15


Hi i use latest core and coffin on a Amiga 2000,is there any special in whdload i should use.


Vojin Vidanovic

Posts 1697
24 May 2020 02:31


Erik Roy wrote:

  Hi i have problem running gunship from Whd load the graphics corrrups, anyone Got a idea how to get this game running, have tried kick 1.3 using maprom, same problem.
 

Seems to be kinky game to WHDLoad. Gunship 2000 might really be a better choice. This is what WHDLoad guide says:

EXTERNAL LINK 
  The game requires an installed A500 Kickstart 1.3 image.
  The kickstart image must be located in the directory "Devs:Kickstarts" and
  must be named "kick34005.A500". The image can be extracted from a A500 with  tools like 'GrabKick' or similar which can be found on aminet.
 
  If the image is of wrong version or altered in any way WHDLoad will quit with  an appropriate requester.
  Additionally the file "kick34005.A500.RTB" must be installed in the same  directory as the kickstart image. It can be found in the archive  "util/boot/skick346.lha" on aminet.
 
  If you have problems with this installation please try and get a newer version of this package from the WHDLoad WWW-Page. If that doesn't help try some Tooltypes like NOCACHE, NOAUTOVEC, NOVBRMOVE, NOMMU, PAL or NTSC. If that also fails, please inform the author via the Bug-Report-Form which can be accessed on the WHDLoad WWW-Page.


Kriz Antikriz

Posts 11
26 May 2020 00:09


Best is to report it via mantis to the Whdload team, as there is others also having these issues they can check it out.. As Markus says, it is problematic on several setups... EXTERNAL LINK Mantis bugs reported here: EXTERNAL LINK


Erik Roy

Posts 11
26 May 2020 10:58


Hi nowi got it to run,using disk, i use kicktart 1.3 via maprom,i have altered the startup-sequence so it only startup gunship,
Thanks for many good ideas an comments

posts 7