Overview Features Instructions Performance Forum Downloads Products OrderV4 Reseller Contact

Welcome to the Apollo Forum

This forum is for people interested in the APOLLO CPU.
Please read the forum usage manual.
VISIT APOLLO IRC CHANNEL



All TopicsNewsPerformanceGamesDemosApolloVampireAROSWorkbenchATARIReleases
Questions and Answers for AROS AMIGA OS

Could Someone Test Aros On V2?

Olaf Schoenweiss

Posts 632
30 Mar 2020 11:09


It is only a try and I do not know if it works

I have created a HDF that is identical to V4 but activates Turtle mode in s-s and I hope Aros boots (slowly)

Would be grateful if someone can test it and report

EXTERNAL LINK


Walter Smolders

Posts 1
30 Mar 2020 11:50


Hi Olaf,

I just tried it and I get the following errors:
Please insert volume PIPE in any drive (pressed cancel)
Please insert volume ENV in any drive (pressed cancel)
Could not open version 0 or higher of library "stdc.library" (pressed exit)

Then it stops booting and the machine hangs.

Regards,

Walter


Olaf Schoenweiss

Posts 632
30 Mar 2020 12:05


thanks


Darkulla Vampire

Posts 30
02 Apr 2020 19:42


Hello Olaf and thank you for your work.
   
    I tested your aros for v2, but doesn't work.
    I identified than arosbootstrap are bad. Error when is loading the hunk.
   
    My command :
    Sys:boot/amiga/arosbootstrap ROM sys:boot/amiga/aros.hunk.gz
   
    I used arosbootstrap of CD aros vision amiga and that work! But is not really stable...
   
    I continue for find a stable combination.


Olaf Schoenweiss

Posts 632
03 Apr 2020 08:22


yes we know
 
  ArosBootStrap currently not works
 
  We are on it

And thanks for trying out


Wawa T

Posts 695
03 Apr 2020 12:19


bootstrap _does_ work. its aros.hunk.gz which is corrupted. use aros.elf instead.
 
  why none ever listens to me..


Wawa T

Posts 695
03 Apr 2020 12:21


i have posted 060 aros.elf image on amigadev/aros slack a while ago already.
 
  of course bootstrap command needs then to be edited to
 

  Sys:boot/amiga/arosbootstrap ROM sys:boot/amiga/aros.elf
 

 
 


Olaf Schoenweiss

Posts 632
03 Apr 2020 13:25


sorry Wawa


Olaf Schoenweiss

Posts 632
03 Apr 2020 13:25


I have changed the file

perhaps someone could test it again


Michael R

Posts 281
05 Apr 2020 05:32


Olaf,

I downloaded your hdf and I'm going to write it to CF and test.

I tried using some bootDelay code in the dosboot_init.c file but without Serial Debug on my V2 running AROS I don't know what it's doing. But it still doesn't boot. Maybe Turtle Mode will work?

Mike R.


Michael R

Posts 281
05 Apr 2020 05:55


After inserting the CF card the V2 went to the Vampire Logo briefly then acted like it was doing something. The Logo disappeared and it seemed to reboot. But it stopped at "no signal" for the monitor and I just hear clicks from the floppy drive. It has been going for about 15min now with no change. How long should I wait in Turtle Mode?
 

posts 11