Overview Features Instructions Performance Forum Downloads Products OrderV4 Reseller Contact

Welcome to the Apollo Forum

This forum is for people interested in the APOLLO CPU.
Please read the forum usage manual.
VISIT APOLLO IRC CHANNEL



All TopicsNewsPerformanceGamesDemosApolloVampireAROSWorkbenchATARIReleases
The team will post updates and news here

GOLD2.12 Release Candidatepage  1 2 3 4 5 6 7 8 9 

Krzysztof AT

Posts 20
16 Jan 2020 21:40


I just have checked. Both options change nothing. If I choose any RTG resolution and even test it i have "no signal"

Little update:

I have connected another monitor BenQ bl912. When i tested resolution 800x600 i had test screen. When I have changed it to 1024x768 shows nothing, if i get back 800x600 also got nothing and i Can't force it to show something anymore.


Simo Koivukoski
(Apollo Team Member)
Posts 521
17 Jan 2020 05:36


r7258x12 core for Vampire 1200 V2 Gold2.12RC3:

  - Data cache size increased from 32K to 64K.
  - Improved long-word write speed into Amiga chip RAM.

EXTERNAL LINK


Simo Koivukoski
(Apollo Team Member)
Posts 521
17 Jan 2020 07:04


Krzysztof AT wrote:
When I have changed it to 1024x768 shows nothing, if i get back 800x600 also got nothing

Not easy to say from where your issue comes. You could double check the cabling or test with the hdmi amplifier ( EXTERNAL LINK ). You could also try to fine tune your screenmodes with Picasso96mode program. Use some program to get correct initial values where to start adjusting, e.g. CVT 1.2 ( EXTERNAL LINK ). You can enable also Overclock -tooltype in Monitor icon, if needed.


 


Peter Heginbotham

Posts 173
17 Jan 2020 10:05


Simo Koivukoski wrote:

r7258x12 core for Vampire 1200 V2 Gold2.12RC3:
 
  - Data cache size increased from 32K to 64K.
  - Improved long-word write speed into Amiga chip RAM.
 
  EXTERNAL LINK 

Are these changes in the current V500 or V600 2.12R3 release


Nixus Minimax

Posts 405
17 Jan 2020 11:23


Peter Heginbotham wrote:

Simo Koivukoski wrote:

  r7258x12 core for Vampire 1200 V2 Gold2.12RC3:
 
    - Data cache size increased from 32K to 64K.
    - Improved long-word write speed into Amiga chip RAM.
 
  EXTERNAL LINK 

 
  Are these changes in the current V500 or V600 2.12R3 release

No, they can't. The increased cache size just doesn't fit the smaller FPGAs used in the V500 and V600. The improved long-word write speed is only possible on a 32 bit chipmem bus. The only Amigas with a 32 bit chipmem bus are the A1200, the A3000 and the A4000.



Simo Koivukoski
(Apollo Team Member)
Posts 521
17 Jan 2020 11:26


Yes, these things are only possible with the V1200 hardware.


Krzysztof AT

Posts 20
17 Jan 2020 14:41


Simo Koivukoski wrote:

Krzysztof AT wrote:
When I have changed it to 1024x768 shows nothing, if i get back 800x600 also got nothing

 
  Not easy to say from where your issue comes. You could double check the cabling or test with the hdmi amplifier ( EXTERNAL LINK ). You could also try to fine tune your screenmodes with Picasso96mode program. Use some program to get correct initial values where to start adjusting, e.g. CVT 1.2 ( EXTERNAL LINK ). You can enable also Overclock -tooltype in Monitor icon, if needed.
 
 
 
   

I have already tried to use picasso96mode with no result. Cables are ok for sure because all is working  fine under 2.11 core.
Thanks for your support Simo. I think I'm going to wait for final core version and then will try one more time.



Peter Heginbotham

Posts 173
17 Jan 2020 18:23


Krzysztof AT wrote:

Simo Koivukoski wrote:

 
Krzysztof AT wrote:
When I have changed it to 1024x768 shows nothing, if i get back 800x600 also got nothing

 
  Not easy to say from where your issue comes. You could double check the cabling or test with the hdmi amplifier ( EXTERNAL LINK ). You could also try to fine tune your screenmodes with Picasso96mode program. Use some program to get correct initial values where to start adjusting, e.g. CVT 1.2 ( EXTERNAL LINK ). You can enable also Overclock -tooltype in Monitor icon, if needed.
 
 
 
   
 

 
  I have already tried to use picasso96mode with no result. Cables are ok for sure because all is working  fine under 2.11 core.
  Thanks for your support Simo. I think I'm going to wait for final core version and then will try one more time.
 

Have you reinstall the SAGA driver 1.7.1 and installed for the 2.12 core?



Krzysztof AT

Posts 20
17 Jan 2020 18:54


I have installed SAGA 1.7.1 some time ago and didn't reinstall it after core update. I didn't think that should help.


Peter Heginbotham

Posts 173
17 Jan 2020 19:19


There is a step to select the core version


Krzysztof AT

Posts 20
17 Jan 2020 20:36


Ok. That could be helpfull:-) Will try it.


Stefano Briccolani

Posts 404
18 Jan 2020 08:28


@Simo: latest v1200 x12 core works very well in my a1200. Any idea when pcmcia support will be included?


Ralf P

Posts 4
18 Jan 2020 13:45


Hello,
got my V1200 yesterday. now i wonder how i can make a backup
from original 2.11 core to switch back with usb-blaster if
an update is unstable on my card?

greetings
RalfP


Simo Koivukoski
(Apollo Team Member)
Posts 521
18 Jan 2020 14:42


Ralf P wrote:
now i wonder how i can make a backup
from original 2.11 core to switch back with usb-blaster if
an update is unstable on my card?

Backup is not possible, but you can download it from Apollo Accelerators Wiki:

https://wiki.apollo-accelerators.com/doku.php/vampire:v1200-v2:updates
 


Ralf P

Posts 4
18 Jan 2020 16:32


thanks... this is what i looked for....


Krzysztof AT

Posts 20
18 Jan 2020 23:38


Peter Heginbotham wrote:

Krzysztof AT wrote:

 
Simo Koivukoski wrote:

 
Krzysztof AT wrote:
When I have changed it to 1024x768 shows nothing, if i get back 800x600 also got nothing

   
    Not easy to say from where your issue comes. You could double check the cabling or test with the hdmi amplifier ( EXTERNAL LINK ). You could also try to fine tune your screenmodes with Picasso96mode program. Use some program to get correct initial values where to start adjusting, e.g. CVT 1.2 ( EXTERNAL LINK ). You can enable also Overclock -tooltype in Monitor icon, if needed.
   
 
     
 

 
  I have already tried to use picasso96mode with no result. Cables are ok for sure because all is working  fine under 2.11 core.
  Thanks for your support Simo. I think I'm going to wait for final core version and then will try one more time.
 
 

 
  Have you reinstall the SAGA driver 1.7.1 and installed for the 2.12 core?
 

Nope, it's not that. I also checked installer script. Looks like in that part installer only copy "vampiregfx.card" in version for 2.11 or 2.12. I have already tried with both by copying it manually..



Simo Koivukoski
(Apollo Team Member)
Posts 521
19 Jan 2020 10:52


You should use vampiregfx.card 1.29 (01.01.20) with Gold212RC3 from its package: EXTERNAL LINK


Krzysztof AT

Posts 20
19 Jan 2020 11:02


Yes. I have used that when i upgraded 2.12 for a first time.


Vojin Vidanovic

Posts 1593
23 Jan 2020 14:08


Simo Koivukoski wrote:

 
 
   
 

Simo, Can you please add new FAQ entry - P96 screenmode and transfer the magic?
 


Francesco Lemmi

Posts 33
24 Jan 2020 23:09


Simo Koivukoski wrote:

  r7258x12 core for Vampire 1200 V2 Gold2.12RC3:
 
    - Data cache size increased from 32K to 64K.
    - Improved long-word write speed into Amiga chip RAM.
 
  EXTERNAL LINK 

 
Does this core disable the clock port on the A1200 motherboard? A couple of italian guys after having installed it had their rtc module not working anymore.
My V1200 still has the original cora and the rtc is working properly.

posts 165page  1 2 3 4 5 6 7 8 9