Overview Features Instructions Performance Forum Downloads Products OrderV4 Reseller Contact

Welcome to the Apollo Forum

This forum is for people interested in the APOLLO CPU.
Please read the forum usage manual.
VISIT APOLLO IRC CHANNEL



All TopicsNewsPerformanceGamesDemosApolloVampireAROSWorkbenchATARIReleases
The team will post updates and news here

GOLD2.12 Release Candidatepage  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 

Gunnar von Boehn
(Apollo Team Member)
Posts 4725
02 May 2020 08:14


Krzysztof AT wrote:

something is wrong with  colours

What screenmode do you use on the WB?
Is it maybe a PC-mode?


Krzysztof AT

Posts 32
02 May 2020 08:57


Gunnar von Boehn wrote:

Krzysztof AT wrote:

  something is wrong with  colours
 

  What screenmode do you use on the WB?
  Is it maybe a PC-mode?

Problems seems to be with all modes in RTG. What Does it means "PC Mode"? Is there any switch?


Krzysztof AT

Posts 32
02 May 2020 21:06


I will answer to myself. Yesterday was late and I was hurry. I have checked only 32bit modes. All others are fine so I think there is no problem in using 24 bit modes. Looks like newest SAGA driver fixed my problem with no picture.  I'm just curious what is different in new drivers. Someone knows the answer?


8bit Dude

Posts 15
04 May 2020 09:33


Simo Koivukoski wrote:

  RC2 core has the x10 versions: EXTERNAL LINK 

 
Thanks for this Simo. I tested the x10 version, and it boots up correctly.
 
My card is Rev 2.2, and according to Majsta it already has both the power and video Fix: EXTERNAL LINK 
So I don't know what to do next. Replace the PSU of A1000 with something more powerful? Or is it perhaps possible to release an x10 version of the Gold 2.12 and later versions?


Gunnar von Boehn
(Apollo Team Member)
Posts 4725
04 May 2020 10:47


Krzysztof AT wrote:

Problems seems to be with all modes in RTG. What Does it means "PC Mode"? Is there any switch?

INTEL chips (x86) = PC chips have Little Endian Byte-Order
Motorola CPU (68k) = Amiga CPU have Big Endian Byte-Order

Little Endian / Big Endian means in which order the bytes are in memory.

Example:


Big Endian  :: "A.M.I.G.A.!"
Litte Endian :: "M.A.G.I.!.A"

Please select Big-Endian == Amiga GFX Byte Ordering.
Modes with  "PC" in their name have Little Endian Order.


Krzysztof AT

Posts 32
04 May 2020 21:10


Gunnar von Boehn wrote:

Krzysztof AT wrote:

  Problems seems to be with all modes in RTG. What Does it means "PC Mode"? Is there any switch?
 

  INTEL chips (x86) = PC chips have Little Endian Byte-Order
  Motorola CPU (68k) = Amiga CPU have Big Endian Byte-Order
 
  Little Endian / Big Endian means in which order the bytes are in memory.
 
  Example:
 

  Big Endian  :: "A.M.I.G.A.!"
  Litte Endian :: "M.A.G.I.!.A"
 

 
  Please select Big-Endian == Amiga GFX Byte Ordering.
  Modes with  "PC" in their name have Little Endian Order.

I see no "PC" signed screenmodes. Just RGB and ARGB. Those RGB are working fine ARGB has quite broken colours. Anyway, it's not a problem to use RGB modes so my issue seems to be solved  with new SAGA driver :-) Now I could enjoy with new core :-)



Sean Sk

Posts 349
17 May 2020 16:14


Simo Koivukoski wrote:

@Sean Sk. Could you please test to map 3.1.4 and FPU/Turtle with the these tools?
 
EXTERNAL LINK 

Hi again Simo.

I just wanted to find out if the above beta tools are also supposed to work with the Vampire 1200 or are they for V600 only?

I recently acquired my V1200 (love it, by the way) and upgraded it to GOLD 2.12 r7389B. I then successfully flashed KS 3.1.4 with VampireFlash that comes with SAGA 2.0.1.  I noticed that VControl that came with SAGA 2.0.1 has the same issue with "FP 0" and "TU 1" not working on the V1200.

So I decided to try the above beta tools. When flashing KS 3.1.4 using the beta VampireFlash it causes the A1200 to NOT boot, even though it says the flash is successful. So had to use USB Blaster to flash GOLD 2.12 again.

I also tested the beta VControl with the V1200. "TU 1" works but "FP 0" does not.

To confirm my setup:
A1200 with Vampire 1200, GOLD 2.12 r7389B flashed with KS 3.1.4, Amiga OS 3.1.4.

Please let me know if you need any more information. It's late here and time to get to bed. :)


Simo Koivukoski
(Apollo Team Member)
Posts 555
18 May 2020 04:48


Yes, files were especially for your V600 only to isolate issue. It turned out that it depends on the version of the vampiresupport module which VampireFlash adds into KS 3.1.4.


Sean Sk

Posts 349
18 May 2020 06:21


Thank you very much for the clarification Simo.


Simo Koivukoski
(Apollo Team Member)
Posts 555
20 May 2020 16:07


The V500 V2 Gold212 core is now built into version x10B. It is also available for download from wiki pages.

EXTERNAL LINK


Artur Jarosik

Posts 53
20 May 2020 19:23


Only x10 for v500?
Arf...
Simo, no chance for x12?


Simo Koivukoski
(Apollo Team Member)
Posts 555
20 May 2020 20:53


Yeah, it was asked. x12 we already have in wiki's DL page.

https://wiki.apollo-accelerators.com/doku.php/vampire:accelerator_core_updates



Artur Jarosik

Posts 53
20 May 2020 20:56


Sorry then, this thread grown a little bit.

posts 233page  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12